Amenajarea & intretinerea unui spatiu verde

posted in: Uncategorized | 0

Pentru a pune in valoare curtea pe care o aveti, si a va crea un spatiu intim in care sa va simtiti excelent, avem placerea de a ne pune intreaga expertiza si retea de furnizori in efortul de a obtine gradina visata.

Cu o experienta de peste 15 ani in amenajari si intretineri de spatii verzi, cu peste 1,000 de gradini realizate, va oferim o solutie la cheie in ceea ce priveste: teraformarea, montajul sistemului de irigatie Hunter, gazonare prin seminte sau rulou, copaci, arbusti, pomi fructiferi si flori perene sau anuale.

Prin subcontractori putem realiza si alei, turnari de beton, garduri si alte elemente de decor sau constructie

Chiar daca rezultatul este foarte frumos imediat ce am predat lucrarea, aceasta situatie placuta nu poate dainui mai mult de una-doua saptamini fara intretinere corespunzatoare.

Astfel, pentru a pastra si dezvolta spatiul verde la intregul lui potential, puteti beneficia de serviciile noastre de intretinere profesionala, atit pentru spatiile verzi de interior cit si cele de exterior, pe oricare dintre urmatoarele componente:

Intretinere gazon pe spatii mari (peste 2000 mp): parcuri logistice, fabrici, parcuri private sau publice, gradini speciale
Intretineri si amenajari de interior ale spatiilor de birouri, hoteluri, vile sau apartamente
Intretinere si amenajare de gradina PARTICULARA, pentru terase si balcoane

Toate operatiunile de mai sus includ activitatile si materialele necesare unei intretineri de calitate a gradinii: taieri de specialitate, tunderi, curatari, fertilizari, tratamente, spalari ale plantelor, alte activitati de intretinere peisagistica.

 Intretinerea de gradina particulara poate fi realizata suficient de bine de catre proprietar, cu conditia sa respecte cateva reguli generale ale intretinerilor de spatii verzi – fertilizare, tratamente si irigatii, ORI DE CITE ORI ESTE NEVOIE: zilnic pentru udari, saptaminal pentru tratamente, lunar/trimestrial pentru fertilizari.

Ne face placere sa furnizam aceste informatii la fiecare amenajare de gradina, dar si sa preluam in intretinere spatiile verzi pe care le doriti pastrate la un standard superior.

Arbori si arbusti

posted in: Uncategorized | 0

Beneficiind de o legatura strinsa cu o pepiniera romaneasca ce produce plante, flori si arbusti pentru Germania, sintem in masura sa va oferim calitatea specifica vestului Europei la preturi locale, impreuna cu serviciile de consultanta, transport, plantare si intretinere post-plantare a spatiilor verzi.

Avantajele majore ale plantelor produse direct in ghiveci cu turba, fata de cele crescute in pamint si apoi scoase la balot si eventual puse in ghivece cu pamint pentru vinzare, sint urmatoarele:

–     Radacinile cele mai productive nu sint taiate la recoltare, asigurind astfel o dezvoltare foarte puternica a plantei chiar de la plantarea in gradina dvs. Arborii si arbustii recoltati la balot au nevoie de 1-2 ani pentru refacerea radacinilor si respectiv o dezvoltare similara.

–     Plantele crescute in ghiveci pot fi instalate oricind, si la orice temperatura, cu conditia sa poata fi lucrat pamintul
–     Se poate oferi garantie 100% la plantare, in orice perioada a anului, inclusiv iulie-august-septembrie pentru toate florile, arborii si arbustii montati de noi, daca au fost crescuti in ghivece.

Idealul de dezvoltare a plantelor se obtine instalind si un sistem de irigatie automatizat, cu senzor de ploaie, care sa inlocuiasca munca dvs, atit atunci cind sinteti acasa, cit si atunci cind sinteti ocupati sau in concediu.

Fertilizari

posted in: Uncategorized | 0

Plantele si gazonul au nevoie de mancare specifica in fiecare sezon!

Ca orice vietate, atat plantele cat si gazonul dumneavoastra au nevoie de fertilizanti specifici in fiecare anotimp. Fertilizarea de primavara ajuta radacinile sa porneasca mai repede si mai puternic in vegetatie.

Doza de ingrasamint complex se va stabili de catre personal de specialitate, insa in medie, se recomanda undeva intre 30-50g/mp, aplicare uniforma, preferabil cu aplicator de ingrasamant.

Ideal ar fi sa se fertilizeze cu ingrasamint cu eliberare lenta [3 luni], pentru ca acesta confera gazonului nutrientii de care are nevoie in doze mici, constante pe toata perioada.

De obicei operatiunea de fertilizare este insotita si de scarificarea gazonului (solului) pentru a-l aerisi si a scoate resturile de gazon mort din firele vii. In cadrul unui abonament de intretinere saptaminala sau lunara, echipa Brisk Gardening se ocupa de toate aceste elemente, ele fiind automat incluse in costul lunar fix.

Scopul fertilizarii si al scarificarii este de a obtine un gazon mai curat, mai viguros si mai rezistent la boli. Astfel, ii veti prelungi durata de viata si va fi invidiat de vecinii dvs. sau de prietenii care va vin in vizita!

Irigatii profesionale Hunter

posted in: Uncategorized | 0

Indiferent de conditii si circumstante, un sistem de irigatie profesional, bine instalat, reglat si programat, isi amortizeaza costul in aproximativ 2 ani, urmind a fi functional pentru aproape 10 ani.
Insa beneficiul major al sistemului este o irigare corecta, efectuata cu regularitate, a tuturor plantelor si gazonului dvs, atunci cind este nevoie. Acest lucru este esential pentru gradina sanatoasa, placuta, si care se dezvolta la capacitate maxima.

Desigur ca puteti avea mai multa incredere ca plantele vor fi udate automat si cind sinteti plecat decit daca ati ruga pe cineva din apropiere sa „treaca pe la dvs” din cind in cind, si evident, nu va creati nici alte obligatii 🙂

Dar confortul maxim il veti simti atunci cind sinteti obosit, nu aveti chef sa udati gradina citeva ore pe seara, iar aceasta sarcina este deja indeplinita de sistemul de irigatie, fara sa mai astepte nici o instructiune de la cineva.

In cazul firmelor, acest avantaj este si mai evident, nemaifiind nevoie de supraveghere, planificare si control al udarilor.

Sistemul automatizat de irigatie isi pastreaza setarile si in cazul in care se intrerupe temporar curentul electric, udarea gradinii fiind reluata dupa realimentarea cu energie. Pe perioada in care curentul nu este disponibil, gradina nu va fi udata.

Pentru a nu depinde de curentul electric de la retea, sistemul automat de irigatie poate fi proiectat si executat sa functioneze si pe baterie. Astfel, in masura in care udarea se face cu apa de la retea, irigatia va functiona independent de disponibilitatea curentului de 220V.